Back to Top

Η γκρίνια βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η συνεχής γκρίνια αυξάνει κατά δύο έως τρεις φορές τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους άντρες και για τους ανέργους, λένε οι ερευνητές, οι οποίοι συμπεριέλαβαν στη μελέτη τους 9.875 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 36 έως 52 ετών. Όπως έδειξαν τα στοιχεία τους, το στρες της γκρίνιας ανοίγει τον δρόμο στην καρδιοπάθεια και εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε άλλα προβλήματα υγείας.

Οι επιπτώσεις αυτές είναι πιο έντονες στους άντρες επειδή συνήθως είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι τους με τους φίλους τους ή με κάποιο άλλο πρόσωπο, τονίζουν οι ερευνητές. Επίσης πολλοί άντρες έχουν ως έμπιστό τους την γυναίκα τους, δηλαδή τον άνθρωπο που τους προκαλεί τα προβλήματα λόγω της γκρίνιας τους.

Στα της έρευνας, οι επιστήμονες  ανακάλυψαν πως οι άντρες που συνεχώς βρίσκονταν αντιμέτωποι με μεγάλες απαιτήσεις και γκρίνια από τις συντρόφους τους είχαν πάνω από 50% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους. Η αντίστοιχη αύξηση του κινδύνου στις γυναίκες ήταν 34%Ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν και όταν η γκρίνια προέρχεται από άλλους στενούς συγγενείς και σε μικρότερο βαθμό από τους πιο κοντινούς φίλους.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...