Back to Top

Σκύλος περπατά με προσθετικά πόδια

Ένας σκύλος beagle cross έχασε τα δυο του πόδια εξαιτίας μιας δηλητηρίασης που υπέστη.  

Η Τάρα, όπως ονομάζεται, υπήρξε θύμα δηλητηρίασης στη Ρουμανία.  Η κτηνιατρική ομάδα που ανέλαβε τη φροντίδα της, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό των δύο μπροστινών ποδιών της για να τη σώσουν, καθώς είχε πάθει γάγγραινα. Για την περιπέτεια της σκυλίτσας διάβασε η Kelly Hare, η οποία διευθύνει την φιλοζωική οργάνωση «Safe Rescue For Dogs» και αποφάσισε να βοηθήσει.

Ένας εθελοντής τη μετέφερε αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφότου η Hare κανόνισε όλα τα διαδικαστικά.  Τα μέλη της οργάνωσης ανέλαβαν τα υπόλοιπα. Συγκέντρωσαν το ποσό των 3.000 λιρών (3.500 ευρώ) που ζητούσε μια αμερικανική εταιρεία η οποία κατασκευάζει προσθετικά μέλη για να της φτιάξει δύο τεχνητά πόδια. Όλα πήγαν βάση προγράμματος και η Τάρα μπορεί να περπατά ξανά.

«Δε σταματά να κουνά την ουρά της από τη χαρά της πλέον. Της δόθηκε μια νέα ευκαιρία για να ζήσει. Είναι πολύ ευτυχισμένη και χαρούμενη που μπορεί και περπατά ξανά. Δείχνει περήφανη που έχει ξανά πόδια. Πριν υπέφερε πολύ», λέει η Kelly.  Η ίδια δέθηκε πολύ με τη σκυλίτσα, καθώς βίωσε μαζί της όλη τη διαδικασία αποκατάστασης της. Έτσι αποφάσισε να την κρατήσει, με τις δυο τους να έχουν γίνει πλέον αχώριστες. 


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...