Back to Top

Κι όμως οι gamers είναι γένους θηλυκού

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ολοένα και πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Advertising Bureau UK, με έδρα το Λονδίνο, έδειξε ότι οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των χρηστών που δήλωσαν ότι έπαιξαν κάποια μορφή βιντεοπαιχνιδιού μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή σε γυναίκες ηλικίας 25-44 ετών, οι οποίες παίζουν κυρίως παιχνίδια γνώσεων ή σπαζοκεφαλιές υπό μορφή app στο κινητό τους.

«Το Διαδίκτυο και τα smartphones έχουν αλλάξει το τοπίο των βιντεοπαιχνιδιών για τα καλά. Κατάφεραν με δυο λόγια να προσφέρουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο κοινό, ανοίγοντας έτσι την πόρτα και σε νέους χρήστες. Για παράδειγμα, κατά το παρελθόν, ένας παίκτης βιντεοπαιχνιδιών όφειλε να προμηθευτεί μια ακριβή κονσόλα και τους αντίστοιχους τίτλους παιχνιδιών, προκειμένου να μπορέσει να απολαύσει τη συγκεκριμένη εμπειρία. Τώρα το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει και να κατεβάσει μια εφαρμογή στο κινητό του», αναφέρει ο Στιβ Τσέστερ, ένα από τα μέλη της έρευνας. 

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν, το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα smartphones αποτελούν τις πιο δημοφιλείς συσκευές για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το 50% των gamers αφορά κυρίως άτομα 25-40 ετών, το 27% άτομα άνω των 40 ετών (;), ενώ το 22% αφορά παιδιά και εφήβους. Το 33% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι προτιμά παιχνίδια γνώσεων και σπαζοκεφαλιών, ενώ το 18% συνήθως παίζει παιχνίδια δράσης και σκόπευσης. Ένας μέσος παίκτης αφιερώνει στο αγαπημένο του παιχνίδι περί τις 11 ώρες την εβδομάδα, ενώ παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8-15 ετών παίζουν για τουλάχιστον 20 ώρες εβδομαδιαίως.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...