Back to Top

Πρόστιμο σε όσους δεν τελειώσουν το γεύμα τους

Σε αυτή την τακτική προέβη το εστιατόριο «Hachikyo» στην πόλη Σαπόρο της Ιαπωνίας.

«Είναι ένας τρόπος για να εκτιμήσει ο καθένας το φαγητό που καταναλώνει, να σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να παρασκευαστεί από τον μάγειρα, πόσος κόπος χρειάζεται για να βρεθούν οι πρώτες ύλες αλλά και να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που πληρώνει στο λογαριασμό. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτα πιάτα στο τραπέζι! Ο καθένας οφείλει να τελειώσει όλο το φαγητό του και να μην πετάξει τίποτα», αναφέρει ο σεφ.

Η σκέψη δημιουργήθηκε από ένα βασικό πιάτο του μαγαζιού, ιδιαίτερα ακριβό και δυσεύρετο. Το περίφημο και δημοφιλές tsukko meshi αποτελείται από αυγοτάραχο σολομού, ενώ η συλλογή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη για τους ψαράδες. «Ξεκινήσαμε από εκεί, θέλοντας να εκτιμήσει ο κόσμος τον κόπο των αλιέων μας. Στην πορεία το μέτρο ίσχυσε για όλα τα πιάτα», συμπληρώνει ο σεφ του εστιατορίου. Όσο για το πρόστιμο; Επιπλέον 20 δολάρια (15 ευρώ περίπου) στο λογαριασμό για κάθε πιάτο που μένει ατελείωτο. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο κάνει καθημερινά τρελές πωλήσεις αφού τελικά αρέσει στους πελάτες να προκαλούνται για να φάνε όλο το φαγητό τους.


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...