Back to Top

Οι άντρες ή οι γυναίκες είναι πιο χαζοί;

Βρετανοί ερευνητές επιβεβαιώνουν επίσημα ότι οι άντρες είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες.

Σε μια καινοτόμα έρευνα προχώρησαν Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Μελέτησαν τους πιο χαζούς τρόπους με τους οποίους έχουν που πεθάνει οι άνθρωποι. Όπως προέκυψε, σχεδόν το 90% των πιο ανόητων θανάτων, ανήκουν σε άντρες.

Στα πλαίσια της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν 332 απονομές των «Βραβείων Δαρβίνου» κατά τα τελευταία 20 χρόνια. Πρόκειται για τα ετήσια «βραβεία» που αφορούν τους πιο ανόητους τρόπους που έχουν πεθάνει άνθρωποι μέσα στη χρονιά. Από τα 332 «βραβεία» χαζών θανάτων, τα 282 (89%) αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 είχαν να κάνουν με ζευγάρια. Ωστόσο, ως ελαφρυντικό, οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των πιο ανόητων θανάτων:
01. Θέλοντας να κάνει τρομοκρατική ενέργεια, ένας υποψήφιος τρομοκράτης έστειλε ένα γράμμα – βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο του το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα. Αυτός το άνοιξε με την αναμενόμενη κατάληξη.

02. Κάποιος άλλος πάλι, κατάφερε να κλέψει ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε έναν ανελκυστήρα, μόνο που ο ίδιος βρισκόταν πάνω στον ανελκυστήρα.

03. Εργάτης οδηγούσε έναν μικρό εκσκαφέα, με σκοπό να γκρεμίσει ένα στεγασμένο πάρκινγκ. Δεν σκέφτηκε όμως τι θα γινόταν αν έριχνε και το τελευταίο στήριγμα, ωσότου η στέγη έπεσε και τον πλάκωσε.

04.  Τρεις άνδρες έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο «τυχερός». Φυσικά «τυχεροί» ήταν και οι τρεις, καθώς όταν η νάρκη έσκασε, κατεδαφίστηκε όλο το μπαρ από την έκρηξη.



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...