Back to Top

Οι γυμνασμένοι κάνουν καλύτερο σεξ

Η πεποίθηση πως η καλή φυσική κατάσταση βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις, έχει γερή επιστημονική βάση.

Μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες από τις φθορές στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία, οι οποίες πολύ συχνά αποδίδονται στην προχωρημένη ηλικία, αποτελούν στην πραγματικότητα επακόλουθο της καθιστικής ζωής. Η φυσική κατάσταση όμως είναι σημαντική για να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όργανα του σώματος, ιδίως αυτά που απαιτούν καλή παροχή αίματος.

Στη σημερινή εποχή, η συχνότητα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι πολύ υψηλή: Υπολογίζεται ότι ένας στους δέκα άντρες ηλικίας 40-70 ετών πάσχει από πλήρη στυτική δυσλειτουργία, ενώ ένας στους δύο έχει μερική στυτική δυσλειτουργία. Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν την σχέση μεταξύ γυμναστικής και σεξ, υποδηλώνοντας ότι η τακτική άσκηση (έστω και 3 χιλιόμετρα περπάτημα την ημέρα) βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, ενώ αντιθέτως η καθιστική ζωή μειώνει την σεξουαλική ικανότητα των ανδρών.

«Πάντοτε με εντυπωσίαζαν οι ασθενείς που ήταν τόσο αγύμναστοι ώστε δεν μπορούσαν να ανέβουν μια σκάλα, αλλά αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μπορούν να κάνουν σεξ», λέει ο δρ Λίροϋ Νύμπεργκ, διευθυντής του Προγράμματος Ουρολογίας στο Εθνικό Ίδρυμα Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφρικών Νόσων, των ΗΠΑ. Ο ίδιος πιστεύει ότι η στυτική δυσλειτουργία δεν εκδηλώνεται αναπόφευκτα με την ηλικία μας ενθαρρύνει να γυμναζόμαστε συστηματικά για να διατηρούμε τη σωματική, αλλά και τη σεξουαλική μας υγεία. Τα ψυχολογικά οφέλη της ασκήσεως επίσης, μπορεί να τονώσουν την ερωτική ζωή. 


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...