Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας (Η.Π.Α.).
Το είδος της μουσικής που ακούμε όταν τρώμε, επηρεάζει την ικανοποίηση που αποκομίζουμε από το φαγητό και έτσι να μεταβάλλει τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Η τζαζ κάνει πιο εύγευστο το φαγητό, σε αντίθεση με την χιπ χοπ, η οποία κόβει την όρεξη. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο ρυθμός, η ένταση και ο τόνος μιας μελωδίας, μπορούν να επηρεάσουν τις διατροφικές μας συμπεριφορές.