Back to Top

Το τζάκι είναι επικίνδυνο για τα νεογέννητα

Οι επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγεται η χρήση τζακιού αν στο σπίτι υπάρχουν βρέφη μέχρι και ενός έτους.

Σε μελέτη που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (Η.Π.Α.) σε σχεδόν 12.000 βρέφη και νήπια τα οποία παρουσίασαν βρογχιολίτιδα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσα βρέφη ζούσαν σε σπίτι όπου έκαιγαν ξύλα στο τζάκι, είχαν 8% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο.

Γιατί λέμε «Είναι για τα πανηγύρια» ;

Η συγκεκριμένη έκφραση δημιουργήθηκε λόγω των ψυχοπαθών που υπήρχαν και στα παλιότερα χρόνια.

Την εποχή κατά την οποία δεν υπήρχαν ειδικά ιδρύματα για τους ψυχοπαθείς, οι δικοί τους άνθρωποι, τους έπαιρναν και τους πήγαιναν σε εκκλησίες ή σε μοναστήρια. Εκεί, αφού τους έδεναν με μια αλυσίδα σε ένα δέντρο ή σε κάποιο κούτσουρο ή και στον νάρθηκα της εκκλησίας, έλεγαν του παπά ή του καλόγερου να τους διαβάσει μια ευχή. 

H απάνθρωπη όψη του πρωταθλητισμού

Ο ζωή της Κινέζας αθλήτριας Βου Μίνσια αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της μη τήρησης του «ευ αγωνίζεσαι».

Στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (2012), η Βου Μίνσια αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά χρυσή ολυμπιονίκης στις καταδύσεις των 3 μέτρων. Μια ημέρα μετά το σπουδαίο κατόρθωμά της, έμαθε όλη την πραγματικότητα για τη ζωή της: Δεν πληροφορήθηκε μόνο ότι ο παππούς και η γιαγιά της πέθαναν έναν χρόνο πριν, αλλά επίσης ότι και η μητέρα της υποφέρει από καρκίνο του στήθους.

Η τοστιέρα του μέλλοντος

Σε λίγα χρόνια η τοστιέρα δεν θα είναι πλέον ένα ορθογώνιο αντικείμενο με 2 πλάκες, αλλά ένα ευλύγιστο θερμαντικό φύλλο. 

H τοστιέρα Halo αποτελεί την πρόταση μιας ομάδας ταλαντούχων σχεδιαστών. Η συσκευή τους είναι ένα αυλύγιστο φύλλο πάχους 7 mm με το οποίο καλύπτουμε το τοστ και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν το τοστ έχει πλέον ψηθεί, οι φωτεινές ενδείξεις της τοστιέρας θα μας ενημερώσουν ότι είναι έτοιμο. Όσον αφορά τον χώρο που καταλαμβάνει; Αυτός είναι ελάχιστος, καθώς θα μπορούμε να τυλίξουμε την τοστιέρα σε ρολό και να την τοποθετούμε όπου θέλουμε.

Τι κρύβεται πίσω από την επιτυχία της Google;

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας της επιχείρησης είναι το καλό φαγητό επισημαίνει ο πρώτος σεφ της Google, Charlie Ayers.

Ο Charlie Ayers έγινε μέλος της ομάδας της Google το 1999, λαμβάνοντας τη θέση του πρώτου executive chef της εταιρείας, όταν σε αυτή εργάζονταν ακόμη 50 μόνο υπάλληλοι. Ο Ayers πιστεύει πως επειδή η Google σερβίρει υγιεινό και νόστιμο φαγητό στους υπαλλήλους της, τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να μπορούν να είναι όσο πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί γίνεται.