Back to Top

Η ιστορία της Apple


Δυο είναι οι ιδρυτές της εταιρίας: Ο Στίβεν Ουόζνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς.

Η ιστορία της Apple ξεκινάει το 1976, όταν οι δυο φίλοι προσπαθούσαν να φτιάξουν έναν πολύ εύκολο στη χρήση ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αφού πούλησαν σχεδόν ότι είχαν, κατάφεραν και μάζεψαν 1.300 δολάρια, ποσό που την εποχή εκείνη επαρκούσε για να κινήσουν τους μηχανισμούς της εταιρίας τους.

Ο νέος υπολογιστής τους ονομάστηκε Apple, ένα όνομα το οποίο το επέλεξε ο ίδιος ο Τζομπς, επειδή στα νεανικά του χρόνια είχε δουλέψει σε ένα περιβόλι με μήλα και πίστευε ότι το συγκεκριμένο φρούτο ήταν πολύ θρεπτικόΟι υπολογιστές τους, ήταν τόσο καλοί και λειτουργικοί που το 1980 ήταν και οι δύο ήδη εκατομμυριούχοι. Το 1985, οι δρόμοι τους χώρισαν, αποχωρώντας και οι δυο από την εταιρία.

Ο Ουόζνιακ ίδρυσε μια εταιρία ασύρματης τεχνολογίας (επιτυχημένη μέχρι και σήμερα)  και ο Τζόμπς ασχολήθηκε με την παραγωγή κινουμένων σχεδίων. Το 1997 όμως, ο Τζομπς επέστρεψε στην Apple, σώζοντας την όχι μόνο από βέβαιη χρεωκοπία, αλλά αυξάνοντας και  άλλο την αξιοπιστία, τα κέρδη και την δόξα της. Ο Στιβ Τζομπς (εικόνα αριστερά), πέθανε δυστυχώς στις 5 Οκτωβρίου 2011 σε ηλικία μόλις 56 ετών.
.
.
Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης,Γνωστά ονόματα Άγνωστες Ιστορίες,Εκδόσεις Σταμούλη, 
http://el.wikipedia.org http://www.tanea.ghttp://demi-zouzounews.blogspot.comwww.neolaia.gr, www.stuffpoint.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...