Back to Top

Το πείραμα της Φιλαδέλφειας. Μύθος η αλήθεια;

Το επίσημο όνομα του σχεδίου ήταν «Σχέδιο Ουράνιο Τόξο» (Rainbow Project) .

Πολλά έχουν γραφεί και υποτεθεί σχετικά με το θρυλικό πείραμα το οποίο έγινε όμως ευρέως γνωστό με την ονομασία «Το πείραμα της Φιλαδέλφειας» (Philadelphia Experiment). Τον Ιούλιο του 1943, το αμερικανικό αντιτορπιλικό Eldridge προσάραξε στις αποβάθρες του Delaware για ένα πείραμα του αμερικανικού ναυτικού που είχε σκοπό να κάνει το πλοίο αόρατο.

Υπάρχει τεράστια διχογνωμία σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στο Delaware. Από αρκετούς υποστηρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένα τεράστιο επιστημονικό άλμα και ότι το πλοίο ταξίδεψε επιτυχώς στο χωρόχρονο: Υποστηρίζουν ότι το πλοίο εξαφανίστηκε από την Πενσυλβάνια (Φιλαδέλφεια), εμφανίστηκε 15 λεπτά αργότερα στο Νόρφολκ (Βιρτζίνια), και τέλος επέστρεψε ξανά στην αρχική του θέση (με τα μέσα της εποχής ο κανονικός πλους θα απαιτούσε περίπου 24 ώρες).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο αντιτορπιλικό αγοράστηκε το 1951 από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για στρατιωτική χρήση και μετονομάστηκε σε  «Λέων». Αρκετοί ερευνητές, τόνισαν πως υπήρχαν αναφορές από αξιωματικούς και ναύτες που υπηρέτησαν εκεί, για αρκετές περίεργες καταστάσεις που συνάντησαν: Σφραγισμένα διαμερίσματα, παραισθήσεις μελών του πληρώματος, καλώδια που έμοιαζαν να ξεκινούν από το πουθενά και να καταλήγουν πουθενά κ.α. Το τι ακριβώς συνέβη παραμένει ακόμη άγνωστο.


Το video που ακολουθεί δείχνει μεταξύ των άλλων και τη συνεισφορά του NicolaTesla και του Αlbert Einstein στο εν λόγω πείραμα:




Συντάκτης: Βασίλης Τσίπης