Back to Top

Χτύπησε στο κεφάλι και έγινε μαθηματική διάνοια

Ο Τζέισον Πάτζετ υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές.

Από τότε ο 41χρονος μεταμορφώθηκε σε μαθηματική διάνοια, καθώς ο τραυματισμός του στο κεφάλι, του δημιούργησε εμμονή με μαθηματικούς τύπους. Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστοι έστησαν ενέδρα στον 41χρονο έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί που παρευρίσκονταν.

Άρχισαν να τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι θέλοντας να του πάρουν το δερμάτινο μπουφάν του. Τώρα όπου κι αν κοιτάξει βλέπει μαθηματικούς τύπους τους οποίους μετατρέπει σε εκπληκτικά διαγράμματα. Είναι το μόνο άτομο στη Γη που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο λένε οι επιστήμονες. Υποστηρίζουν ότι η βλάβη στο εγκέφαλο του, του έδωσε μια μοναδική ικανότητα για τους αριθμούς. «Έχω εμμονή με τους αριθμούς, ειδικά τη γεωμετρία», λέει ο ίδιος.


«Κυριολεκτικά τα ονειρεύομαι, δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μη μπορώ να δω νούμερα και σχήματα και απλά δεν μπορώ να το σταματήσω», προσθέτει. Ο Τζέισον Πάτζετ μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέσει με τα μαθηματικά, δεν έχει καν πτυχίο από κάποιο πανεπιστήμιο. Αντιθέτως η ικανότητά του δημιουργήθηκε από ένα ιατρικό μυστήριο που οι επιστήμονες προσπαθούν να το λύσουν.
..

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: news247.grnewsgallery.grwww.alldaynews4you.gredu4u.gr