Back to Top

Το μέλι είναι θαυματουργή τροφή

Ο Ιπποκράτης και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο σε πολλές ιατρικές περιπτώσεις.

Το μέλι, παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, είναι μία τροφή απίστευτα υγιεινή, τα οφέλη της οποίας για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαπραγμάτευτα. Εκτός του ότι συντελεί στη παράταση της ζωής, εμφανίζει και πολλές άλλες «θαυματουργές» ικανότητες:

Έχει θεραπευτική αξία: Καταπραΰνει τον λαιμό μειώνοντας το βήχα, βοηθά στις περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, στις καρδιοπάθειες, στην αναιμία, στην αδενοπάθεια, στις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας του οργανισμού και απολυμαίνει και ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα.

Δρα σαν τοπικό αντιβιοτικό: Έχει αποδειχτεί ότι, διάφορες παθήσεις του δέρματος (από τα απλά χτυπήματα έως τα εγκαύματα και τις χειρουργικές τομές), ανταποκρίνονται θετικά και θρέφουν γρηγορότερα όταν τα περνάμε με λοσιόν από μέλι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα κουνουπιών: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό για την μείωση της φαγούρας και των ερεθισμών του δέρματος από τα τσιμπίματα των κουνουπιών.

Συμβάλλει στη μείωση της ακμής: Η τοπική χρήση του σε πρόσωπα με ακμή βελτιώνει την κατάσταση, αφού βοηθάει στην εξάλειψη των μολύνσεων και φλεγμονών στους θύλακες του δέρματος.

Είναι χωνευτικό: Η αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι στις επεξεργασμένες τροφές, βοηθάει στην βελτίωση των ισορροπιών της μικροχλωρίδας του οργανισμού.

Είναι δυναμωτικό: Δίνει ενέργεια στους μυς και διαύγεια στο μυαλό.
.
.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...