Back to Top

Ενέργεια μέσω της αξιοποίησης των κυμάτων

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνικές, τόσο για παραγωγή όσο και για αποθήκευση ενέργειας. 

Μια τέτοια τεχνική είναι και η αξιοποίηση των θαλάσσιων κυμάτων. Αρχικά, οι μηχανικοί τοποθετούν κατάλληλα εργαλεία στην επιφάνεια του νερού. Όταν τα κύματα αρχίσουν να ψηλώνουν λόγω της μηχανικής κίνησης που δημιουργείται, παράγεται ηλεκτρική ενέργεια με την βοήθεια μετασχηματιστών, όπου χρησιμοποιείται προς όφελός μας. 

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, καθώς χρονολογείται ήδη από το 1799. Ο Monsieur Girard, ένας Γάλλος μηχανικός και ο γιος του, ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τα κύματα για την παραγωγή ενέργειας. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη πηγή είναι καλύτερη από την ενέργεια των ανέμων, κυρίως γιατί κίνηση των θαλάσσιων κυμάτων είναι συνεχής. Επιπλέον, μπορούν να μελετηθούν αρκετά καλύτερα, γιατί ο όγκος και η δύναμή των κυμάτων μπορεί να υπολογίζεται ακριβέστερα, με αποτέλεσμα να επιτρέπει τον καλύτερο σχεδιασμό των στροβίλων.


Συντάκτης: Βασίλης Τσίπης
Πηγές: http://kaheel7.com, ethnos.gr, www.allaboutenergy.gr


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...