Back to Top

Ποια είναι η ιδανική χώρα για να εργάζεται κανείς;

Στη χώρα της Ισλανδίας, οι περισσότεροι εργαζόμενοι πηγαίνουν με χαρά στη δουλειά τους.

Δουλεύουν με κέφι, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και γυρνούν στο σπίτι νιώθοντας πλήρεις από την ημέρα που πέρασαν. Ακόμη κι αν η συνήθειες και ο τρόπος ζωής τους, διαφέρουν σε σχέση με τις συνήθειες άλλων χωρών, οι συνθήκες εργασίας τους είναι σε γενικά πλαίσια ιδανικές.

Ομαδική εργασία: Η ομαδική εργασία ενθαρρύνεται στο μέγιστο. Οι στόχοι που θέτουν οι επιχειρήσεις δεν είναι ατομικοί, αλλά ομαδικοί. Έτσι, αναπτύσσεται ομαδικό πνεύμα, οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον συνάδελφό τους και εξαλείφεται η διάθεση για «μαχαιρώματα». Οι επαγγελματικές «κοινότητες» που δημιουργούνται, πολλές φορές μεταφέρονται και εκτός δουλειάς.

Ποικίλα ενδιαφέροντα: Σε πολλές χώρες, οι εργοδότες φοβούνται ότι τα πολλά ενδιαφέροντα ενός εργαζομένου τον αποσπούν από την εργασία του. Στην Ισλανδία όμως, οι εργοδότες τα θεωρούν πλεονεκτήματα, καθώς φανερώνουν έναν εργαζόμενο με πολυσχιδή προσωπικότητα και δημιουργικότητα, κάτι που μόνο όφελος μπορεί να τους προσκομίσει.

Οικογενειακή ευημερία: Η οικογένεια θεωρείται ευνοϊκός παράγοντας στην εργασία. Οι εργοδότες παρέχουν πολύμηνη άδεια στους νέους γονείς και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τους επιτρέπουν να εργάζονται από το σπίτι.

Σωστή διατροφή: Ότι η σωστή διατροφή οδηγεί και σε καλύτερες αποδόσεις, εργασιακές ή μη, είναι γνωστό. Στην Ισλανδία όμως, λαμβάνεται ο παράγοντας διατροφή σοβαρά υπόψιν. Εκεί, οι εταιρίες διαθέτουν στο προσωπικό ψάρια, λαχανικά και φρέσκα γαλακτοκομικά, τα οποία προμηθεύονται απευθείας από παραγωγούς. Όσο για τα διαλείμματα φαγητού, είναι αρκετά μεγάλα σε διάρκεια.
.

...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...