Back to Top

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν ψηλότερους άντρες;

Το ύψος των ανδρών δηλώνει σύμφωνα με τις γυναίκες «καλά γονίδια», τα οποία αργότερα μπορεί να μεταδώσουν στους απογόνούς τους. 

Επικεφαλής της μελέτης είναι ο καθηγητής βιολογίας David Carrier, ο οποίος ενώ ξεκίνησε να ασχολείται με την εξέλιξη της όρθιας στάσης των ανθρώπων, άρχισε να μελετάει και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο πώς επιλέγουν οι γυναίκες το σύντροφό τους.

Το ανδρικό φύλο, μεταξύ των προγόνων μας, ήταν σε καλύτερη θέση για να υπερασπιστεί την οικογένειά και την περιουσία του. Εάν τα αρσενικά έχουν περισσότερη δύναμη, τότε ένας ψηλός άντρας έχει το πλεονέκτημα του ύψους και είναι πιθανόν να είναι ο νικητής σε μία μάχη. Αν και αυτός ο συλλογισμός δεν έχει τόση σημασία στις μέρες μας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η πρωταρχική έμφαση έχει περάσει υποσυνείδητα στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αξιολογούν σήμερα τους άντρες. Συνήθως, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη δημιουργία οικογένειας, οπότε τους προσελκύει ένας άντρας που θεωρούν ότι είναι ικανός να προστατεύσει αυτές και την οικογένειά τους. 


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...