Back to Top

Αν θες να χάσεις βάρος να ζυγίζεσαι κάθε Τετάρτη

Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε (Φιλανδία), ο καθημερινός έλεγχος του βάρους δεν είναι αποτελεσματικός.

Η Τετάρτη είναι η καλύτερη ημέρα για να ζυγίζεσαι διότι την ημέρα αυτή είναι λιγότερο πιθανό το βάρος σου να έχει διακυμάνσεις. Έτσι θα έχει  μια πιο αληθινή εικόνα των κιλών σου ώστε να κάνεις ασφαλείς συγκρίσεις με τις προηγούμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αναφορές, οι άνθρωποι ζυγίζουν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας χάνουν σταδιακά χάνουν βάρος.

Στα πλαίσια της έρευνάς τους, οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 40 υπέρβαρα άτομα και ανέλυσαν 2.838 διαφορετικές μετρήσεις βάρους σε διάστημα ενός έτους. Παρατήρησαν πως και πότε τα άτομα ζυγίζονταν και συσχέτισαν τους παράγοντες αυτούς με το πόσα κιλά είχαν χάσει. Όπως φάνηκε, εκείνοι που δεν ζυγίζονταν μια φορά την εβδομάδα κατέληξαν να πάρουν βάρος, ενώ εκείνοι που έλεγχαν το βάρος τους σε εβδομαδιαία βάση είδαν το βάρος τους να μειώνεται. Όσοι πάλι ζυγίζονταν κάθε Τετάρτη, ήταν πιο αποτελεσματικοί στην μάχη κατά των περιττών κιλών.


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...