Back to Top

Πως μπορώ να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου;

Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή μας και είναι σημαντικό να μην αμελείται.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση, γιατί αν δεν σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου, πως περιμένεις να σε σεβαστεί ο άλλος; Με αυτοπεποίθηση μπορούμε να διαπρέψουμε στη δουλεία, στη φιλία, στις σχέσεις μας και γενικά στους περισσότερους τομείς. Γι' αυτό και οι ψυχολόγοι, μας παρέχουν έναν οδηγό, για το τι μπορεί να μας βοηθήσει να την αποκτήσουμε.

Να είσαι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά σου: Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για ότι συνέβη σε εσένα. Μην ψάχνεις αιτίες σε άλλους και μην προσπαθείς να κατηγορήσεις κάποιον, ενώ φταις εσύ. Θα πρέπει να αποδεχθείς ότι το λάθος είναι δικό σου και να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου (καλές ή κακές).

Πάρε αποφάσεις: Πάρε αποφάσεις, μην φοβάσαι, δούλεψε πάνω σε αυτές. Σκέψου πως όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τις περισσότερες αποφάσεις και δρουν γρήγορα. Η μόνη απόφαση που παίρνουν οι τεμπέληδες, είναι να αναβάλλουν πράγματα.

Μην ασχολείσαι με τους άλλους: Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και νιώθεις χάλια. Δεν θα σου επιφέρει κανένα καλό. Αντιθέτως, συγκεντρώσου στη ζωή σου και βάλε τους δικούς σου στόχους και θέσε τα δικά σου στάνταρ. Σταδιακά να τα βελτιώνεις και μην σκέφτεσαι τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσένα.

Διαχειρίσου σωστά τα συναισθήματά σου: Άνθρωποι είμαστε, θα τύχει να χαρούμε, να λυπηθούμε κτλ. Είναι αδύνατο να τα καλύπτουμε όλη την ώρα. Όμως θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην συμπεριφερόμαστε άσχημα στους άλλους, εξαιτίας κάποιας άσχετης αιτίας.

Κάνε τον εαυτό σου χαρούμενο: Φτιάξε μια λίστα με πράγματα τα οποία σε ευχαριστούν και σε κάνουν χαρούμενο. Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως η μουσική, ένα βιβλίο, μια ταινία κτλ. Όταν θα νιώθεις χάλια, δοκίμασε να κάνεις κάποια πράγματα από αυτή τη λίστα σου. Αμέσως θα σου αλλάξει τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης.

Βελτίωσε εμφάνισή σου: Κάνοντας την εμφάνισή σου καλύτερη, αμέσως αποκτάς αυτοπεποίθηση. Το θέμα είναι να έχεις πάντα αυτογνωσία του κατά πόσο "μετράς". Αν κάνεις βήματα βελτίωσης, θα το καταλάβεις και εσύ ο ίδιος, αλλά και οι άνθρωποι από τον περίγυρό σου. Έτσι, θα σου φύγουν τα κολλήματα και οι ενδοιασμοί.
.
.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη

Πηγές: www.mpes.uoa.grwww.neo.grwww.newsbeast.grliverichlr.blogspot.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...