Back to Top

Η ανατομία ενός κεραυνοβόλου έρωτα

Ο έσω προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου είναι ο «ένοχος» για τον  κεραυνοβόλο έρωτα.

Όπως διαπίστωσαν Ιρλανδοί επιστήμονες, οι διαφορετικές περιοχές του έσω προμετωπιαίου φλοιού, οι οποίες εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου, ευθύνονται για την αστραπιαία κρίση μας γύρω από τη φυσική έλξη που μπορεί μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου να υποδείξει σε ένα άτομο τον «ιδανικό» σύντροφο.

Κατά τη μελέτη, ζητήθηκε αρχικά από τους εθελοντές (άντρες και γυναίκες) να αξιολογήσουν φωτογραφίες ατόμων που επρόκειτο να συναντήσουν στην επόμενη φάση. Παράλληλα, οι ερευνητές τους έβγαλαν μαγνητική τομογραφία, ώστε να εξακριβώσουν ποιοι νευρώνες του εγκέφαλού τους ενεργοποιούνται στη διαδικασία αυτή. Μέσα στις επόμενες ημέρες, διοργανώθηκε μια βραδιά speed-dating κατά την οποία οι συμμετέχοντες κινούνται κυκλικά σε έναν χώρο και μιλούν με όλους για πέντε λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των ραντεβού «αστραπή», οι ειδικοί ζήτησαν από τους εθελοντές να υποδείξουν το άτομο που θα ήθελα να ξαναδούν.

Όπως φάνηκε, οι εθελοντές είχαν πολύ καλή κρίση για το ποιος τους ενδιέφερε βάσει των φωτογραφιών που είχαν δει. Το αρχικό τους ενδιαφέρον απέναντι στους εικονιζόμενους των φωτογραφιών ήταν κατά 63% αληθινό και κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Στη διάρκεια των κρίσεων, φάνηκε να «παίρνει φωτιά» μια συγκεκριμένη περιοχή του έσω προμετωπιαίου φλοιού που ονομάζεται PCC (Paracingulate cortex). Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έντονη δραστηριότητα που καταγράφηκε στο συγκεκριμένο σημείο συνδέεται με τις τελικές ερωτικές αποφάσεις μας. 


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: www.motivationalmemo.comwww.tovima.grwww.inews.gr, www.lazypersonaltraining.com, www.singlesscoreboard.com

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...