Ψωμί το οποίο δεν μουχλιάζει
Μια αμερικανική εταιρεία υπόσχεται ψωμί που θα διατηρείται φρέσκο τουλάχιστον για 2 μήνες.
Η επαναστατική τεχνική αναπτύχθηκε από την εταιρεία Microzap και έχει να κάνει με τον τρόπο επεξεργασίας της ζύμης: Το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τα σπόρια που προκαλούν το φαινόμενο της μούχλας.

«Οι αρτοποιοί προσθέτουν πολλά συντηρητικά στο ψωμί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μούχλα και στη συνέχεια πολλές επιπλέον χημικές ουσίες για να καλύψουν την άσχημη γεύση των συντηρητικών. Αν χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία των μικροκυμάτων θα αποφύγουν όλη αυτή τη διαδικασία, ενώ οι καταναλωτές θα τρώνε φρέσκο ψωμί για πολλές μέρες», συμπληρώνει.
.
...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...