Back to Top

Η μείωση του CO2 θα σώσει εκατομμύρια ζωές

Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο θα μπορούσε να αποβεί σωτήριο για εκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικών πανεπιστημίων, μια δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόληψη 300.000 ως 700.000 πρόωρων θανάτων ετησίως ως το 2030. Ως το 2050 οι μειώσεις αυτές θα μπορούσαν να προλάβουν 800.000 ως 1,8 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως ενώ ως το 2100 θα μπορούσαν να αποφευχθούν έως και 3 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως.

«Διαπιστώσαμε ότι η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μπορεί να οδηγήσει σε μάλλον εντυπωσιακή μείωση των ρυπογόνων ουσιών στην ατμόσφαιρα συμβάλλοντας σημαντικά στη σωτηρία ζωών» δήλωσε ο δρ Γουέστ.  Οι ερευνητές εκτίμησαν επίσης το χρηματικό όφελος που αποφέρει η πρόληψη των θανάτων για κάθε τόνο μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και είδαν ότι κυμαίνεται περίπου στα 50-380 δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο. «Αυτό το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, οπότε δικαιολογεί τη μείωση των εκπομπών από την άποψη της ανθρώπινης υγείας» ανέφερε ο δρ Γουέστ.


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...