Back to Top

Η σοκολάτα αδυνατίζει

Ισπανική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας οδηγεί στην απώλεια βάρους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, μελέτησαν τη διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες 1.500 εφήβων ηλικίας 12-17 ετών από εννιά ευρωπαϊκές χώρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι από τους νεαρούς συμμετέχοντες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, εμφάνιζαν κατά μέσο όρο χαμηλότερα επίπεδα λιπώδους ιστού στον οργανισμό τους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, οι «σοκολατοφάγοι» είχαν πιο λεπτή μέση συγκριτικά με τους υπόλοιπους, παρά τη σωματική άσκηση ή τις διατροφικές τους συνήθειες. Τα ευρήματα των Ισπανών ερευνητών έρχονται να υποστηρίξουν εκείνα προηγούμενης αμερικανικής μελέτης, κατά την οποία είχε επίσης φανεί ότι τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σοκολάτα τείνουν να έχουν μικρότερη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό τους.

Αν και η σοκολάτα είναι πλούσια σε θερμίδες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κατανάλωσή της κάνει τον μεταβολισμό να «τρέχει», καίγοντας έτσι το λίπος που υπό άλλες συνθήκες θα αποθηκευόταν στο σώμα. Πολλοί διατροφολόγοι επίσης, θεωρούν ότι τα διατροφικά μοντέλα που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν σε σχέση με πιο ελαστικά διατροφικά μοντέλα, τα οποία αραιά και πού επιτρέπουν μικρές και ισορροπημένες «παρασπονδίες».
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...