Back to Top

Οι έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο αλκοόλ

Φινλανδοί ερευνητές συνέδεσαν τη λεκτική ανάπτυξη ενός ατόμου με την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Οι ερευνητές, αφού συνέλεξαν στοιχεία από 3.000 δίδυμα αδέλφια, διαπίστωσαν ότι ο παιδί που ανάπτυξε πρώτο τη λεκτική ικανότητα, την ανάγνωση και τη χρήση εκφραστικής γλώσσας, έτεινε να είναι το πρώτο που δοκίμαζε αλκοόλ και η ποσότητα που κατανάλωνε ήταν πολύ περισσότερη σε ολόκληρη τη διάρκεια της εφηβείας συγκριτικά με το αδερφάκι του.
Το προφορικά πρώιμο δίδυμο είχε ακόμα, κατά μέσο όρο, περισσότερους φίλους, και είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε κοινωνικές καταστάσεις όπου το αλκοόλ είναι παρόν: «Οι Καλές γλωσσικές δεξιότητες μειώνουν την πιθανότητα απόρριψης από ομότιμους και υψηλότερη κοινωνική δραστηριότητα προβλέπει πιο συχνή κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία» τονίζουν οι ερευνητές.

Να σημειωθεί, πως εκείνοι που άρχισαν να μιλάνε σε μικρότερη ηλικία, συνδέονται επίσης με καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις σε όλη την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς υπάρχουν και υψηλότερες πιθανότητες για την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Και η επίτευξη υψηλότερων επιπέδων εκπαίδευσης συσχετίζονται με την υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η νοημοσύνη συσχετίζεται με την περιέργεια, την επιθυμία και την τάση για νέες εμπειρίες και για έντονες διεγέρσεις.


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...