Back to Top

Οι άνδρες κοιτούν σώμα, οι γυναίκες το πρόσωπο

Σε αυτό ο συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Όστιν του Τέξας.

Η έρευνα επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι οι άνδρες νοιάζονται περισσότερο για το σώμα μιας γυναίκας, όταν πρόκειται για μια σύντομης διάρκειας σχέση, ενώ οι γυναίκες έχουν πιο ευρεία κριτήρια. Συγκεκριμένα, αυτό που εκτιμούν οι άνδρες στις γυναίκες δεν είναι το πνεύμα και το πρόσωπό τους, αλλά τις καμπύλες τους. Οι γυναίκες από την άλλη, κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Κοιτούν τον άνδρα στο πρόσωπο.

Οι ειδικοί μελέτησαν και συνέκριναν τις αντιδράσεις 375 ανδρών και γυναικών, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ένα μέλος του αντίθετου φύλου και κυρίως να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα ωραίο πρόσωπο και σε ένα σώμα με ωραίες καμπύλες. Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνδρες επικεντρώνονται στο πρόσωπο μιας γυναίκας μόνο όταν αναζητούν σύζυγο ή σύντροφο για μακρόχρονη σχέση, παρά μια σύντομη περιπέτεια, οπότε οι προτιμήσεις τους στρέφονται στις καμπύλες.

Οι γυναίκες δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την προοπτική της χρονικής διάρκειας μιας σχέσης και με μεγαλύτερη συνέπεια εστιάζουν την προσοχή τους στο πρόσωπο των ανδρών. Προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη ελκυστικότητα, είχαν καταδείξει τη σημασία χαρακτηριστικών όπως η συμμετρία, η υφή του δέρματος, η αναλογία διαμέτρου μέσης προς γοφούς, τα δάχτυλα κ.ά.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...