Back to Top

Η «Κιβωτός του Νώε» θα μας σώσει (ξανά;)

Για τα χειρότερα ετοιμάζονται επιστήμονες και αρχιτέκτονες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Επιστήμονες από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Ιταλία σχεδιάζουν μία διαστρική Κιβωτό, η οποία θα διασώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό όταν η Γη καταστεί πλέον αφιλόξενη για το είδος μας. Στόχος είναι, το διαστημόπλοιο «Περσεφόνη» να εκτοξευθεί σε 100 χρόνια, μεταφέροντας χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και την χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη μας σε αναζήτηση ενός νέου φιλόξενου κόσμου.

Στα πλαίσια του εγχειρήματος, οι επιστήμονες μελετούν και αναπτύσσουν νέες βιοτεχνολογίες, οι οποίες μία ημέρα, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του διαστημοπλοίου. Το εν λόγω κατασκεύασμα, θα πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδεύει για πολλές δεκαετίες, μέχρι να βρει έναν πλανήτη ικανό να φιλοξενήσει ζωή. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι αναγκαίο να δημιουργεί μόνο του τις συνθήκες επιβίωσής του και όχι να βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες.

Μερικές από ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η δημιουργία προσόψεων που παράγουν βιοκάυσιμα από άλγη, η δημιουργία τεχνητού εδάφους για την παραγωγή τροφίμων, η παραγωγή μεθανίου από τα απόβλητα, και η επαναχρησιμοποίηση του νερού.  «Για την υλοποίησή τους, πρέπει να ανακαλύψουμε νέα όρια και τεχνολογίες ώστε να κρατήσουν ζωντανούς τους χιλιάδες επιβάτες του διαστημοπλοίου για αρκετές γενιές», δηλώνει η επικεφαλής Ρέιτσελ Άρμστρονγκ
.

...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...