Back to Top

Τι περιέχει ο καφές φραπέ;

Το ήξερες πως η χώρα της Αιθιοπίας βρίσκεται πίσω από την ιστορία του καφέ;

Η διαδικασία παραγωγής του γνήσιου καφέ είναι η εξής: Οι εταιρείες μεταφέρουν τους έτοιμους καρπούς από τα καφεόδεντρα στα εργοστάσιά τους, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και έπειτα τα συνθλίβουν. Στη συνέχεια, η κάθε εταιρεία προσθέτει τα δικά της ξεχωριστά αρώματα ώστε να ξεχωρίζουν οι ποικιλίες μεταξύ τους.

Αρχικά, όταν η καρποί καθαρίζονταν, τα χρήσιμα μέρη μεταφερόταν για άλεση, ενώ τα άχρηστα πετιόταν. Με τα χρόνια όμως, τα «κατακάθια» του καφέ όπως αποκαλούνται, αφού ψηνόταν, άρχισαν να τα διοχετεύονται ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες. Ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός της Ολλανδίας, η εταιρία NESTLE, πρόσθεσε μάλιστα και ένα χημικό που αποδίδει αφρό. Σήμερα, η Ελλάδα είναι πρώτη σε κατανάλωση φραπέ παγκοσμίως. Αξίζει να αναφερθεί, πως τα τμήματα της Αφρικής και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ.
.
Διάβασε επίσης:


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...