Back to Top

Ακαταμάχητες οι γυναίκες με κόκκινα ρούχα

Oι άνδρες τείνουν να αξιολογούν ως πιο «θηλυκές» και γοητευτικές τις γυναίκες που φορούν κόκκινα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γουχάν (Κίνα), για τους άντρες, οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα, διαθέτουν αυξημένο σεξαπίλ, αέρα αυτοπεποίθησης ενώ παράλληλα μοιάζουν πιο «προσβάσιμες» στο αντίθετο φύλο.

«Το κόκκινο χρώμα φάνηκε να τονώνει την εικόνα και το σεξαπίλ των γυναικών ενισχύοντας τα θηλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Επιπλέον, οι άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα, έτειναν να βαθμολογούν τις γυναίκες που ήταν ντυμένες στα κόκκινα ως πιο θερμές και ικανές. Το κόκκινο χρώμα φάνηκε να αντανακλά σε αυτούς τις σεξουαλικές προθέσεις των γυναικών από την αρχή», εξηγεί ο δρ Φάνγκφανγκ Γουέν

Το κόκκινο χρώμα φάνηκε να ενισχύει επίσης, όχι στο ίδιο επίπεδο με τις γυναίκες, και το σεξαπίλ των ανδρών. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί τα κόκκινα ρούχα υποδεικνύουν υψηλό κοινωνικό status, γεγονός που μπορεί να αποτελεί «μαγνήτη» για τις γυναίκες, οι οποίες εξελικτικά αναζητούν ένα ισχυρό αρσενικό για να γίνει ο πατέρας των παιδιών τους. Παρ' όλα αυτά, οι άνδρες που το παράκαναν ως προς τα κόκκινα ρούχα, φάνηκε να βγάζουν μια βίαιη και επιθετική εικόνα στο αντίθετο φύλο.


...επιμέλεια: Ελευθερία Τζώη


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...