Back to Top

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο;

Κι όμως το καθημερινό μπάνιο είναι μια «ξπαγίδα θανάτου» για τον οργανισμό μας.

Μεγάλο ρόλο στο να θεωρείται το καθημερινό μπάνιο αυτονόητο στις σύγχρονες κοινωνίες έχει παίξει η βιομηχανία της διαφήμισης, όπως αυτή εκτινάχθηκε ιδιαίτερα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και απορρυπαντικών κυκλοφόρησαν ορισμένες εξαιρετικά εύστοχες διαφημίσεις, κάνοντάς μας να πιστεύουμε πως το καθημερινό μπάνιο είναι όχι μόνο συνώνυμο της επαγγελματικής μας επιτυχίας, αλλά και της ερωτικής μας ζωής.

Οι δερματολόγοι όμως τονίζουν ότι η υπερβολική καθαριότητα, κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το συχνό μπάνιο, ειδικά αν συνοδεύεται με καυτό νερό, μπορεί να αφυδατώσει και να ερεθίσει το δέρμα, να απομακρύνει τα καλά βακτήρια που υπάρχουν σε κάθε υγιή επιδερμίδα και να δημιουργήσει μικρές ρωγμές που θέτουν τον οργανισμό πιο επιρρεπή στις μολύνσεις. Επίσης, οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν μπάνιο τα μικρά παιδιά τους καθημερινά, καθώς η έκθεση σε βακτήρια και βρωμιές από μικρή ηλικία κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο και αποτρέπει αλλεργίες και δερματικά προβλήματα, όπως εκζέματα.

Έτσι, αντί για καθημερινό μπάνιο, συστήνεται  ένα μπάνιο κάθε δύο με τρεις μέρες. Όσον αφορά τα μέρη του σώματος που παράγουν την πιο έντονη δυσοσμία (μασχάλες, γεννητικά όργανα, την περιοχή κάτω από το στήθος), οι ειδικοί συμβουλεύουν το καθάρισμα να γίνεται με ένα υγρό πανάκι ή ένα υγρομάντηλο, και όχι με καθημερινό μπάνιο. Ωστόσο, προτείνουν τα εσώρουχα να αλλάζονται καθημερινά, καθώς εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια και λίπος που φυσιολογικά αποβάλλει ο οργανισμός μας.


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος

Πηγές: sheknows.comhttp://ikypros.comhttp://vlepo-pantou.blogspot.grwww.typosthes.gr

0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...