Back to Top

Πως απαλλασσόμαστε από τα κουνούπια;

Η μητέρα φύση έχει προνοήσει για εμάς, καθώς έχει δημιουργήσει πέντε φυτά με εντομοαπωθετική δράση.

01. Λεβάντα: Εκτός από το πολύ όμορφο άρωμα της, η λεβάντα είναι ένα πολύ ισχυρό εντομοαπωθετικό. Αν τοποθετήσεις γλάστρες με λεβάντα κοντά σου, τα κουνούπια θα μείνουν μακριά. Εναλλακτικά, μπορείς επίσης να αγοράσεις αιθέρια έλαια λεβάντας και να ψεκάσεις το εσωτερικό του σπιτιού σου.

02. Δυόσμος: Όπως και με τη λεβάντα, οι γλάστρες με δυόσμο κρατάνε κρατά τα κουνούπια σε απόσταση ασφαλείας από εσένα. Εναλλακτικά, μπορείς να τρίψεις ορισμένα φύλλα δυόσμου στο δέρμα σου.

03. Νυχτολούλουδο: Όπως συμβαίνει με την λεβάντα και με τον δυόσμο, οι γλάστρες με νυχτολούλουδα απομακρύνουν τα κουνούπια.

04. Βασιλικός: Χρησιμοποίησε φύλλα βασιλικού για να φτιάξεις ένα αντικουνουπικό διάλυμα. Πάρε μερικά φύλλα βασιλικού, κόψ' τα σε πολύ μικρά κομματάκια και στη συνέχεια ρίξε σε αυτά λίγο ξίδι. Αφού τα ανακατέψεις καλά, μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το εκεί όπου δεν θες να έχει κουνούπια

05. Δεντρολίβανο: Παρόλο που δεν είναι διαδεδομένο, πρόκειται για ένα θαυματουργό φυτό, που εκτός του ότι ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τονώνει τη μνήμη μας, μας προστατεύει και από τα κουνούπια.