Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση αυτή αντανακλά τη βελτίωση της υγείας στους άνδρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ειδικοί με επικεφαλής τον Τίμοθι Χάτον, οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Έσεξ (Βρετανία), μελέτησαν διάφορα δεδομένα από το 1870 μέχρι περίπου το 1980 που αφορούσαν άνδρες με μέση ηλικία τα 21 έτη από 15 ευρωπαϊκές χώρες.
- Home
- All posts
Υπάρχουν τροφές που έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους προκειμένου να έχουμε και λιγότερες αρνητικές συνέπειες.Τα τρόφιμα με τη χειρότερη επίδραση στη νοημοσύνη μας και τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα είναι:
Ο καφές είναι η καλύτερη παρέα για όσους διανύουν με αυτοκίνητό μεγάλες αποστάσεις.
Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη, η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίου. Διαπίστωσαν ότι ο καφές ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με καφεΐνη, σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου τροχαίου, πιθανώς επειδή η καφεΐνη ασκεί διεγερτική δράση και αυξάνει την εγρήγορση. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως το εύρημά τους δεν σημαίνει πως η καφεΐνη μπορεί να υποκαταστήσει τον ύπνο για τους κουρασμένους οδηγούς.
Η οδοντόβουρτσα μπορεί να εξελιχθεί σε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
Μελέτες μάλιστα έδειξαν ότι η οδοντόβουρτσα μπορεί να έχει μέχρι και 10.000.000 βακτήρια. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καθώς τα βακτήρια αυτά δεν αποτελούν μεγάλη απειλή για τα δόντια μας και επιπλέον υπάρχει τρόπος να τα κρατήσουμε μακριά από την οδοντόβουρτσα και το στόμα μας.
Πού μπορεί κανείς να βρει τις περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα; Φυσικά στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μας είναι 10.815.197 άτομα, από τα οποία το 49% (5.302.703) είναι άνδρες ενώ το το 51% (5.512.494) είναι γυναίκες. Σε εννέα από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οι άντρες είναι λιγότεροι από τις γυναίκες, με εξαίρεση το δήμο Ρόδου, όπου οι γυναίκες αποτελούν το 49,9%.
Μελέτη έδειξε ότι τα επικίνδυνα βακτήρια που δεν εξουδετερώνονται εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας του επιλεγμένου προγράμματος, μπορούν να μετατρέψουν την πλύση σε πραγματικό «φυτώριο» ανθυγιεινών οργανισμών. Σύμφωνα με την επικεφαλής της βρετανικής μελέτης, μικροβιολόγο δρα Λίσα Ακερλι, ο παραπάνω κύκλος πλύσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αρρωστημένος».