Ο εν λόγω ποταμός βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο, μια πόλη κοντά στο Βερολίνο. Στην ουσία πρόκειται για μια πρωτότυπη δημιουργία ενός ποταμού ώστε να περνάει πάνω από έναν άλλο ποταμό. Η κατασκευή της γέφυρας-ποταμού που κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια, ολοκληρώθηκε το 2003.
- Home
- All posts
Πρόκειται για την υπεράκτια πλατφόρμα φυσικού αερίου που φέρει το όνομα «Troll-Α».
Η πλατφόρμα φυσικού αερίου «Troll-A» αποτελεί μια εξαιρετική κατασκευαστική δομή που ζυγίζει 656.000 τόνους και έχει ύψος 472 μέτρα. Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σύνθετα έργα μηχανικής στην ιστορία αλλά και το μεγαλύτερο αντικείμενο που κατάφερε ποτέ να μετακινήσει ο άνθρωπος πάνω στην επιφάνεια της Γης.
Μέχρι το 2050, το μέγεθος των ψαριών αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 24%.
Η κλιματική αλλαγή κατονομάζεται ως η κύρια αιτία της συρρίκνωσης των ψαριών. Στο πλαίσιο της έρευνας τους, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ του Καναδά, ανέπτυξαν ένα μοντέλο για να εξετάσουν τις επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων σε περισσότερα από 600 είδη ψαριών την περίοδο 2001 με 2050.
Έναν αιώνα προσπαθούσαν οι επιστήμονες να βρουν την απάντηση, αλλά τελικά η ανακάλυψή της έγινε εντελώς τυχαία.
Οι ερευνητές του ινστιτούτου επιστημών και τροφίμων «Agroscope» (Βέρνη - Γερμανία), σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Ομοσπονδιακό Εργαστήριο Δοκιμών Υλικών και Έρευνας, «Empa», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τρύπες στο τυρί δημιουργούνται από μικροσωματίδια άχυρου που πέφτουν στο γάλα κατά το άρμεγμα των αγελάδων.
Τα χρώματα της προτίμησής μας, σε ρούχα, κινητά, αυτοκίνητα κτλ., αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.
Σύμφωνα με επιστημονικές θεωρίες, η κατανόηση των χρωμάτων φτάνει στα βαθιά επίπεδα της ανθρώπινης υπόστασης, πέρα δηλαδή από όσα έχουμε δει στη φύση και στις κοινωνικές τους χρήσεις. Η αναγνώριση των χρωμάτων συνδέεται άμεσα με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου.
Κι όμως δεν ευθύνεται το φαγητό που η γεύση του δεν φαίνεται σε εμάς αρεστή.
Στο πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας υπόψιν τα παράπονα των επιβατών για τις «αέρινες» γεύσεις, αποφάσισαν να ερευνήσουν τους λόγους που το φαγητό στα αεροπλάνα δεν είναι και τόσο νόστιμο. Χρησιμοποίησαν 50 εθελοντές στους οποίους έδωσαν να φάνε τις πέντε βασικές γεύσεις: γλυκό, αλμυρό, ξινό, πικρό και umami (λέξη ιαπωνικής προέλευσης που δηλώνει ένα φαγητό με γεμάτη γεύση π.χ. μπέικον, ντομάτα, τυρί κτλ).