Back to Top

Οι πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές στον κόσμο

Η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ είναι η πιο αναγνωρίσιμη μυρωδιά στον κόσμο.

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδυάζεται με την ανάμνηση, αφού ο οργανισμός μπορεί να ανακαλέσει τις μυρωδιές ευκολότερα από τον πόνο ή τη γεύση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γιέιλ (Η.Π.Α.), δημιούργησαν μία λίστα με τις 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές στον κόσμο. Στα πλαίσια της έρευνας, ζήτησαν από εθελοντές να αναγνωρίσουν 80 συνηθισμένες καθημερινές μυρωδιές και με βάση την αναγνωρισιμότητα της κάθε μίας δημιούργησαν την ακόλουθη λίστα.

Το βούρτσισμα των δοντιών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος

Μελέτη από το πανεπιστήμιο του Τέξας (Η.Π.Α.) δίνει νέα στοιχεία για τη σχέση της στοματικής υγιεινής με τον καρκίνο του στόματος.

Η κακή στοματική υγεία, η οποία περιλαμβάνει οδοντικά προβλήματα και ασθένειες των ούλων, είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για στοματική λοίμωξη από HPV, και κατ' επέκταση, θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην μορφές καρκίνου του στόματος. Οι ερευνητές μελέτησε περισσότερους από 3.400 συμμετέχοντες μεταξύ των ηλικιών 30 έως 69.

Κουρέας εργάζεται με αντάλλαγμα μια αγκαλιά

Μπορεί να είναι 82 ετών, να έχει συνταξιοδοτηθεί ως κουρέας, όμως συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ο Anthony Cymerys, ζει στο Κονέκτικατ και τα τελευταία 25 χρόνια και κουρεύει αστέγους στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να λαμβάνει καμία αμοιβή. Η' μάλλον λαμβάνει την καλύτερη όλων: Μια ζεστή αγκαλιά  Από το 1988, που άκουσε ένα κήρυγμα στην εκκλησία της ενορίας του, άλλαξε άποψη και κοσμοθεωρία για τη ζωή. 

Το ύψος των Ευρωπαίων έχει αυξηθεί κατά 11cm

Το μέσο ύψος των ανδρών στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 11 εκατοστά τα τελευταία 100 έτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αύξηση αυτή αντανακλά τη βελτίωση της υγείας στους άνδρες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ειδικοί με επικεφαλής τον Τίμοθι Χάτον, οικονομολόγο του Πανεπιστημίου του Έσεξ (Βρετανία), μελέτησαν διάφορα δεδομένα από το 1870 μέχρι περίπου το 1980 που αφορούσαν άνδρες με μέση ηλικία τα 21 έτη από 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Τροφές που μειώνουν τη νοημοσύνη μας

Υπάρχουν τροφές που έχουν καταστρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους προκειμένου να έχουμε και λιγότερες αρνητικές συνέπειες.Τα τρόφιμα με τη χειρότερη επίδραση στη νοημοσύνη μας και τα οποία θα πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα είναι:

Kόκκινο και μπλε επηρεάζουν την σκέψη μας

Τα χρώματα επιδρούν στην σκέψη μας, επηρεάζοντας την λειτουργία του εγκέφαλού μας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Illustrated και έγινε στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια στο Βανκούβερ, με επικεφαλή τον Rui Zhou. Το γεγονός αυτό οφείλεται περισσότερο σε πολιτισμικούς παρά σε έμφυτους παράγοντες.

Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο τροχαίου

Ο καφές είναι η καλύτερη παρέα για όσους διανύουν με αυτοκίνητό μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη, η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τροχαίου. Διαπίστωσαν ότι ο καφές ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με καφεΐνη, σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου τροχαίου, πιθανώς επειδή η καφεΐνη ασκεί διεγερτική δράση και αυξάνει την εγρήγορση. Ωστόσο, διευκρίνισαν πως το εύρημά τους δεν σημαίνει πως η καφεΐνη μπορεί να υποκαταστήσει τον ύπνο για τους κουρασμένους οδηγούς.