Back to Top

Πόσο ζυγίζει ο πλανήτης μας;

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει το βάρος του πλανήτη μας αυξάνεται συνεχώς.

Ο Μπεν Χάρις, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας πιστεύει ότι τη Γη περιβάλλει ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης η παρουσία του οποίου αυξάνει το βάρος της. Κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού μελέτησε δεδομένα που έχουν συλλέξει δορυφόροι καταγραφής και εντοπισμού στίγματος (GPS).

Οι δορυφόροι αυτοί, αποτελούν πηγές καταγραφής των βαρυτικών δυνάμεων και βαρυτικών αλληλεπιδράσεων της Γης. Τα δεδομένα τους χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για τον υπολογισμό της μάζας του πλανήτη μας. Ο Μπεν Χάρις υπολόγισε ότι η Γη  είναι 0,005%-0,008% βαρύτερη από όσο αναφέρει η επίσημη τιμή που έχει καθιερώσει η Διεθνής Αστρονομική Ενωση. Σύμφωνα με την Διεθνής Ένωση το βάρος της Γης είναι 5.972.000.000.000.000.000.000.000 κιλά.

Ο επιστήμονας εκτιμά ότι η διαφορά στο βάρος της είναι συμβατή με την παρουσία ενός δακτυλίου σκοτεινής ύλης που περιβάλει τον ισημερινό του πλανήτη μας. Ο εν λόγω δακτύλιος, σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει διάμετρο 70.000 χιλιόμετρα, πάχος 191 χιλιόμετρα και επηρεάζοντας τη βαρύτητα της Γης, επηρεάζει και τη μάζα της.


...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...