Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεϊό και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1958 στο Βελγικό περιοδικό κόμικ Σπιρού. Στο σύνολό τους είναι αρχικά 99, αλλά στην πορεία των περιπετειών τους γίνονται εκατό. Ωστόσο μόνο μερικά από αυτά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα Στρουμφάκια που κυρίως ξεχωρίζουν είναι:
- Home
- All posts
.
Ένας κριτής φοράει στον καθένα τους από ένα άσπρο ή ένα κόκκινο καπέλο. Τους λέει πως τουλάχιστον ένα καπέλο είναι κόκκινο, αλλά κανείς τους δεν μπορεί να δει το καπέλο που φοράει. Κερδίζει όποιος βρει το χρώμα του καπέλου του, ξεκινώντας από τον τρίτο στη σειρά. Αυτός δηλώνει πως δεν ξέρει τι χρώμα καπέλο φοράει. Έρχεται η σειρά του δεύτερου, ο οποίος λέει το ίδιο. Όταν έρχεται η σειρά του πρώτου, παρόλο που δεν βλέπει κανέναν τους, δηλώνει με ικανοποίηση πως ξέρει τι χρώμα καπέλο φοράει.
Πίτσες πιο υγιεινές κι από τις έτοιμες σαλάτες του εμπορίου πωλούνται στη Βρετανία.
Ο επινοητής τους δρ Μάικ Λιν, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (Σκωτία), υποστηρίζει ότι είναι οι πιο υγιεινές πίτσες στον κόσμο. «Κανείς στο παρελθόν δεν είχε σχεδιάσει ένα γεύμα που περιέχει τα πάντα στις σωστές αναλογίες», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως είναι πολύ περήφανος γι’ αυτές. Οι πίτσες Eat Balanced, όπως ονομάστηκαν, διατίθενται σε 3 γεύσεις.
H ταλαιπωρία των αντρών από το γυναικείο φύλο, τους έκανε φιλοσόφους της ζωής.
Sacha Guitry: «Όταν κάποιος σου κλέψει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει…»
Hemant Joshi: «Μετά το γάµο, άνδρας και γυναίκα γίνονται οι δύο πλευρές ενός νοµίσµατος: δεν µπορούν να συναντηθούν αν και ßρίσκονται πάντα µαζί.»
Αιτία γι' αυτό αποτελεί το επιπλέον φαγητό: Όπως αποδείχτηκε, όσοι κοιμούνται λιγότερο του κανονικού, λιγότερου δηλαδή των 7-8 ωρών ημερησίως, καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες μεταξύ του μεσημεριανού και βραδινού γεύματος. Αν όμως, αρχίσουν να κοιμούνται πάλι κανονικά, μειώνουν την κατανάλωση λίπους και υδατανθράκων, και χάνουν το επιπλέον βάρος που ενδεχομένως έχουν πάρει.
Η άκρη του ιστορικού νήματος βρίσκεται 150 χρόνια πίσω, και πιο συγκεκριμένα στις 13.12.1863, όταν ο Γκέραρντ Χάινεκεν αποφάσισε να αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας μια ζυθοποιία στο κέντρο του Άμστερνταμ, η οποία υπήρχε εκεί από το 1592. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ύστερα από προσωπικές τους επεμβάσεις, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά την πελατεία του, προσελκύοντας σχεδόν όλη την αφρόκρεμα της πόλης.