Η κατανάλωση ορισμένων τροφών αυξάνει τη λευκότητα των δοντιών, χαρίζοντάς μας έτσι ένα αστραφτερό χαμόγελο.
O διάσημος Αμερικανός οδοντίατρος δρ Χάρλοντ Κατζ, ιδρυτής της αλυσίδας κλινικών «The California Breath Clinics», τονίζει πως η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια οι φράουλες και το τυρί βοηθούν τη λευκότητα των δοντιών. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνει τα εν λόγω τρόφιμα να καταναλώνονται το πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια.