Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μονκλέρ, στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α κατέδειξαν πώς, όταν σφίγγουμε τις γροθιές μας ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την μνήμη. Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι σφίγγοντας το δεξί χέρι για 90 δευτερόλεπτα υπήρχε βελτίωση στην διαδικασία απομνημόνευσης ενώ σφίγγοντας το αριστερό χέρι υπήρχε βελτίωση στην ανάκληση της μνήμης.
- Home
- All posts
Η χειραψία μεταδίδει περισσότερα μικρόβια από οποιαδήποτε οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι.
Στα πλαίσια της μελέτης τους, oι ερευνητές πήραν ένα ζευγάρι αποστειρωμένα γάντια και τα εμβάπτισαν σε ένα βακτηριακό «κοκτέιλ», ώστε να καλυφθεί πλήρως το εξωτερικό τμήμα τους με το βακτήριο e.coli. Στη συνέχεια, ένας ερευνητής φόρεσε τα γάντια και άρχισε να χαιρετιέται με συναδέλφους του με τρεις τρόπους (κλασική χειραψία, «κόλλα πέντε» και χαιρετισμός «γροθιά με γροθιά»), χρησιμοποιώντας διάφορες δυνάμεις στη λαβή του.
Ο Αμερικανός τηλεοπτικός αστέρας Dick Clarke δημιούργησε ένα σπίτι εμπνευσμένο από τη σειρά «The Flinstones».
Το σπίτι βρίσκεται στο Malibu επάνω σε ένα απόκρημνο λόφο και η αξία του αποτιμάται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η ασυνήθιστη αρχιτεκτονική της κατασκευής περιλαμβάνει τεράστια γυάλινα παράθυρα σε κάθε δωμάτιο, που παρέχουν υπέροχη θέα του Ειρηνικού Ωκεανού, των νησιών Channel, του βουνού Boney και της κοιλάδας Serrano.
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορεί να ευθύνονται και για την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης. Οι ερευνητές διεξήγαν πειράματα σε ποντίκια, προκειμένου να εξετάσουν πώς θα επηρεαζόταν η υγεία των ενήλικων και νεαρών ποντικιών που κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά για ένα μήνα.
Ερευνητές από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν το «μυστικό» που επιτρέπει στους ανθρώπους της περιοχής να ευδοκιμούν με πολύ λίγο οξυγόνο.
Το Θιβέτ ανήκει γεωγραφικά στην κεντρική Ασία και παρόλο που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.900 μέτρων, οι κάτοικοί του έχουν μάθει να επιβιώνουν με ελάχιστο οξυγόνο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αυτό γίνεται χάρη σε σε μια γονιδιακή μετάλλαξη ηλικίας 8.000 ετών, κάτι που καθιστά το Θιβέτ κατοικήσιμο μόνο για «Θιβετιανούς».
Η διαδικασία παραγωγής του γνήσιου καφέ είναι η εξής: Οι εταιρείες μεταφέρουν τους έτοιμους καρπούς από τα καφεόδεντρα στα εργοστάσιά τους, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και έπειτα τα συνθλίβουν. Στη συνέχεια, η κάθε εταιρεία προσθέτει τα δικά της ξεχωριστά αρώματα ώστε να ξεχωρίζουν οι ποικιλίες μεταξύ τους.