Back to Top

Τα αναψυκτικά χειροτερεύουν τη μνήμη μας

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αναψυκτικών μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορεί να ευθύνονται και για την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης. Οι ερευνητές διεξήγαν πειράματα σε ποντίκια, προκειμένου να εξετάσουν πώς θα επηρεαζόταν η υγεία των ενήλικων και νεαρών ποντικιών που κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά για ένα μήνα.

Πως επιβιώνουν στο Θιβέτ με ελάχιστο οξυγόνο;

Ερευνητές από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν το «μυστικό» που επιτρέπει στους ανθρώπους της περιοχής να ευδοκιμούν με πολύ λίγο οξυγόνο.

Το Θιβέτ ανήκει γεωγραφικά στην κεντρική Ασία και παρόλο που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.900 μέτρων, οι κάτοικοί του έχουν μάθει να επιβιώνουν με ελάχιστο οξυγόνο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αυτό γίνεται χάρη σε σε μια γονιδιακή μετάλλαξη ηλικίας 8.000 ετών, κάτι που καθιστά το Θιβέτ κατοικήσιμο μόνο για «Θιβετιανούς».

Τι περιέχει ο καφές φραπέ;

Το ήξερες πως η χώρα της Αιθιοπίας βρίσκεται πίσω από την ιστορία του καφέ;

Η διαδικασία παραγωγής του γνήσιου καφέ είναι η εξής: Οι εταιρείες μεταφέρουν τους έτοιμους καρπούς από τα καφεόδεντρα στα εργοστάσιά τους, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και έπειτα τα συνθλίβουν. Στη συνέχεια, η κάθε εταιρεία προσθέτει τα δικά της ξεχωριστά αρώματα ώστε να ξεχωρίζουν οι ποικιλίες μεταξύ τους.

Καρχαρίες επιτίθενται στην Google

Οι επιθέσεις καρχαριών σε υποβρύχια καλώδια αποτελούν πρόβλημα εδώ και δεκαετίες. 

Στα πλαίσια της τεχνολογικής προόδου, η Google εγκαθιστά υποβρύχιες οπτικές ίνες, προκειμένου να αντικαταστήσει τα «απαρχαιωμένα» χάλκινα καλώδια. Πολλοί όμως καρχαρίες, μοιάζει να μην «συμμερίζονται» τον αέρα ανανέωσης και επιτίθενται στην καινούργια τεχνολογία. Πιστεύεται πως τα εν λόγω ζώα προσελκύονται από το μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί η υψηλή τάση που διαπερνά τα καλώδια, το οποίο μοιάζει με αυτό που δημιουργούν τα ψάρια.

Μπισκοτάκια στην υπηρεσία της τέχνης (+photo)

Η Maa Tamagosan δημιούργησε ένα μπισκοτάκι που πιο πολύ θέλεις να το κοιτάς παρά να το φας.

Η Maa Tamagosan είναι μια Γιαπωνέζα σεφ που εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία παραγωγής της συγκεκριμένης δημιουργίας της είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα κουπάτ σε σχήμα αρκούδας για να κοπεί η ζύμη και ξηροί καρποί της αρεσκείας του.